Teckelkennel v.d. Heggerank
Ruwhaar dwerg teckel

Wie zijn wij

Wij, Peter en Elly Ruijgh, zijn een echtpaar zonder kinderen en steken al onze liefde in onze Teckels! Wij onderscheiden ons van andere teckelfokkers door het warme contact met onze kopers en de manier waarop de pups hun eerste 9 weken doormaken. Tot zes weken zitten zij in de werpkist in de woonkamer en vanaf 6 weken verhuizen zij in de woonkamer naar een Bench. Na negen weken zijn al onze pups Bench zindelijk. Tevens worden de pups met allerlei geluidjes groot gebracht en gaan door vele handen. Een beter gesocialiseerde pup zult u nergens anders vinden! Bij ons staat het karakter bovenaan en is het uiterlijk van groot belang en in de lijn, die wordt voorgeschreven door de Nederlandse Teckel Club. Vanzelfsprekend fokken wij volgens de NTC voorgeschreven richtlijnen.

Voordat wij een pup uit ons nest verkopen willen wij van te voren kennis hebben gemaakt met de nieuwe baasjes! Aangezien wij op kleinschalige manier fokken en het beste voor hebben met onze puppy’s, zal er een klik moeten zijn met toekomstige nieuwe baasjes.

Update mei 2018 Teckelkennel Van de Heggerank

Op dit moment bestaat onze kennel uit Pleuntje, haar dochter Fientje (3 jaar) en haar jongste dochter, Lieve (1 jaar). Fientje heeft in 2016 haar eerste nestje gehad en wij zijn in afwachting van haar tweede nestje. Het is inmiddels 10 maanden geleden dat zij loops was en het wordt onderhand tijd! Zij zal gedekt worden door een prachtig rood reutje. Hopelijk hebben we in de zomer van 2018 weer een mooi nestje van haar. Haar vorige nestje bestond uit vijf gezonde puppy’s.

Onze Dries heeft een gouden mand gevonden in Bemmel en wij hebben regelmatig contact met de nieuwe eigenaar. Momenteel is Dries met zijn baasje voor drie maanden met de caravan op vakantie in Frankrijk.

Met onze Lieve gaan we in mei 2018 naar twee shows waar zij twee keer een rapportje krijgt en wij erg benieuwd zijn naar haar score! Onze Lieve is de grootste knuffelkont die wij ooit hebben gehad, er zit een superkarakter op en zij verovert iedereen voor zich met haar aandoenlijke gedrag. Wij hopen in de toekomst, na het zorgvuldig uitzoeken van een geschikt reutje, puppy’s van haar te krijgen.

Ons Pleuntje heeft vorig jaar, 2017, haar laatste nestje gehad en is duidelijk de leidster van ons drietal. Zij hoeft alleen maar begeleiding te geven aan haar twee dochters bij het opvoeden van haar kleinkinderen!

Update juni 2020

Inmiddels is ons allerliefste Pleuntje verhuist naar haar vakantieadres in Druten en komt wanneer de familie op vakantie gaat bij ons logeren. Dit geldt ook voor onze honden, wanneer wij op vakantie gaan logeren ze in Druten. Onze Janz, zilver/zwart getijgerd, geïmporteerd uit Moskou, wordt steeds meer onze hond na een wat lastige start. Zij is inmiddels gegroeid tot een echte mooie dwerg en is na 9,5 maanden voor het eerst loops geweest.

Op dit moment zijn de puppy’s van het L nestje uitgevlogen en is ons Lieve recentelijk gedekt. Hopelijk gaat deze dracht goed uitvallen na haar mislukte eerste nestje (zie nieuws). Wij hebben nu drie teefjes waarmee we in de toekomst fokken, Fientje, Lieve en in de toekomst hopelijk Janz, afhankelijk van haar show resultaten (verwachtingen zijn veel belovend). Onder het kopje nieuws staat altijd het meest recente van wat er binnen onze kennel afspeelt. Wij hopen dat u van deze website geniet en wie weet komen we elkaar eens tegen.