Teckelkennel v.d. Heggerank
Ruwhaar dwerg teckel

Nieuws


10-08-2022

Tweetal herplaatsers beschikbaar

Wij hebben voor de juiste mensen een tweetal herplaatsers beschikbaar. Een reutje intakt en een teefje gesteriliseerd.

UPDATE: Inmiddels hebben beide herplaatsers een diamanten mand gevonden!

Voor meer informatie en interesse graag telefonisch contact opnemen via 0485-320718.

10-08-2022

Teckel reünie 16 juli 2022

Wij, Elly en ik, kijken met veel plezier terug op een zeer geslaagde Teckel reünie van afgelopen zaterdag 16 juli 2022. Er was een hoge opkomst met ongeveer 55 teckelmensen en 36 teckeltjes, die bijna allemaal op de Heggerank te Cuijk zijn geboren. We hadden er stralend weer bij en kwamen tijd te kort om iedereen uitgebreid te spreken te krijgen. Duidelijk werd dat er zwemteckels en anti water teckels aanwezig waren. Onze speciale dank gaat uit naar de fotografe en fotograaf annex filmmakers Kaatje en Sjaak. Zij schoten honderden foto’s en maakten meerdere hilarische filmpjes. De filmpjes zullen nog bewerkt gaan worden en komen zeker deels op deze site. Bij deze volgen er een aantal foto’s om alvast in de stemming te komen.

Onze Janz is op dit moment loops maar zal niet gedekt worden vanwege vakantieplanning. Dat houd in dat we dit jaar geen nestje meer krijgen. Dit ter info.

23-06-2022

Fientje haar laatste nestje

Fientje haar laatste nestje is alweer een tijdje uitgevlogen en het gaat ze allemaal voor de wind! Jikke en Pippa zijn samen op cursus geweest, zijn geslaagd en wachten op de vervolgcursus na de zomervakantie. Fientje wordt gesteriliseerd en mag gaan genieten van haar oude dag. Fientje is nu zeven jaren oud. Wanneer er weer een nestje komt is nog een beetje onzeker, omdat wij ook op vakantie gaan. Op de afbeelding zie je onze meiden en Noppes op de bank. Hou onze website in de gaten voor meer nieuws!

25-01-2022

Alweer 4.5 week oud en het groeit als kool!


10-01-2022

Fientje eerste kerstdag 2021

Ons Fientje heeft op eerst kerstdag vijf kerngezonde puppy's op de wereld gezet. De eerst twee puppy's waren twee reutjes gevolgd door drie teefjes. De kleuren zijn 1 reutje black-tan en 1 donker wildkleur. Twee teefjes black-tan en 1 wildkleur. 1 van de teefjes blijft hier wonen en alle andere puppy's hebben reeds een nieuw baasje.

17-12-2021

Fientje is drachtig!

Vrijdag 17 december 2021 zijn wij voor een röntgenfoto van de dikke buik van ons Fientje naar onze dierenarts geweest. Op de foto zijn vijf puppy’s te zien en nu maar hopen dat alles gezond op de wereld komt.Deze foto werd genomen toen Fientje 53 dagen drachtig was.Wij verwachten puppy’s rondom tweede kerstdag, kerstkinderen!!!!

Officieel is Fientje de 28 e uitgerekend maar gezien het grote nestje zal Fientje wel wat eerder beginnen. Houd onze website in de gaten, er zullen kort na de geboorte foto’s verschijnen.

Alle puppy’s uit dit nest zijn gereserveerd!

09-11-2021

Puppy nieuws

Op dinsdag 26 en woensdag 27 oktober 2021 is Fientje gedekt door Sekt Uut de Slikhoek. Dit is een donkerwildkleur reu van iets meer dan één jaar oud en een zoon van Generaal Lee. Wij hebben zelf ook uitbreiding gekregen met Noppes Napoleon V.D. Heggerank, die blijft hier wonen. Hopelijk komen er in het komende nestje een aantal teefjes uit waar we er zeker één van houden. Dit zou dan weer een vriendinnetje kunnen worden van Noppes........! Wanneer het allemaal goed verloopt zullen wij rond de kerstdagen weer puppy's krijgen.

Alle puppy's uit dit nest zijn al besproken!

14-07-2021

Pups zijn 4.5 week oud


15-06-2021

Nestje te vroeg geboren op 10-06-2021

Op 15-04-2021 werd onze Janz gedekt door Slok op een Borrel van teckelkennel Uut de Slikhoek. Een week te vroeg, op 10-06-2021 werden er vier reutjes en één teefje geboren. Het teefje heeft het helaas niet overleefd. Vanwege de vroeg geboorte hadden de puppy’s nog geen zuigreflex, waren niet op gewicht en hadden weinig overlevingskansen.

Na goede raad van Coby van teckelkennel Uut de Slikhoek, zijn we direct begonnen met sondevoeding. Op dag vier begonnen de eerste drie puppy’s mondjesmaat bij Janz te drinken, gevolgd door nummer vier op dag vijf. Nadat de puppy’s allemaal dronken bij mama was de kritieke fase achter de rug. De puppy’s zullen nog enkele dagen worden bijgevoerd totdat de melkproductie bij Janz op volle kracht werkt! Janz is een super moedertje en doet het fantastisch. Wij hopen weer een mooie tijd tegemoet te gaan met deze wolken van puppy’s.

ALLE PUPPY’S HEBBEN EEN NIEUW BAASJE EN ZIJN GERESERVEERD!!

01-10-2020

De rust is weer wedergekeerd in huis

De drie puppy’s van Lieve zijn verhuisd naar hun nieuwe baasjes. Het was een bewerkelijke drieling maar het zijn weer prachtige teckeltjes geworden. Namen zijn: Macho Moos, Mini Morris en Meneer Takkie.

Ons volgende nestje zal waarschijnlijk in het najaar van 2021 zijn. Hou de website in de gaten voor nieuws!


09-09-2020

Puppy's Lieve alweer 5 weken oud!

Doen het alle drie uitstekend en zijn de wereld aan het ontdekken. Hebben voor deze drieling maar liefst 1 mama en 2 nanny’s! Schitterend om te zien!

26-08-2020

Pups Lieve alweer 3 weken!

Groeit als kool!

03-08-2020

Lieve, haar jongens

Op zondag zijn na een keizersnede drie reutjes, twee wildkleur en 1 rood, geboren. Helaas werd haar eerste puppy, ook een reutje, dood geboren thuis. Nu gaat het inmiddels goed en is onze Lieve een echt moedertje geworden. Vanmorgen waren de puppy’s nog iets afgevallen wat normaal is. Lieve geeft melk dus dat komt helemaal goed. De drie puppy’s hebben allemaal al een nieuw baasje! Hou de website in de gaten voor nieuws en/of nieuwe foto’s.

Peter en Elly

07-06-2020

Pups naar hun nieuwe baasjes

Vandaag 7 juni 2020 zijn de puppy’s van het nestje van Fientje naar hun nieuwe baasjes verhuisd. Het was weer een drukke tijd en de 4 jongens en 1 meisje zijn bench zindelijk afgeleverd. Het was weer een mooi nest met super sociale puppy’s als resultaat. Het blijft elke keer weer fantastisch om een nestje groot te brengen en lieve baasjes te vinden! Deze keer blijft er ook 1 reutje binnen de familie Ruijgh en heeft Loetje een grote tuin en fijn gezin om gelukkig te worden en een zorgeloos leven te leiden. Hou onze website in de gaten voor meer nieuws en toekomstige nestjes.

Peter en Elly, Fientje, Lieve en Janz

07-06-2020

07 Juni 2020

Ons Lieve is donderdag 4 juni gedekt door Lima Nessum Problema, een ervaren rood reu uit de kennel Uut de Slikhoek. Hij is de vader van Rivella. Wanneer alles goed gaat worden de puppy’s rond 4 augustus 2020 geboren. Alle puppy’s uit komend nestje van Lieve hebben al een nieuw baasje. Geen puppy’s beschikbaar uit dit nestje. Hopelijk krijgt Lieve deze keer wel een gezond nestje. We hebben op 3 juni 2020 een progesterontest laten uitvoeren om de juiste dek datum te bepalen. Spannende tijd de komende weken. Hou de website in de gaten voor nieuws over dit komend nestje en ander nieuws vanuit kennel Van de Heggerank.

Peter en Elly.

13-05-2020

Het groeit als kool, alweer 4 weken en 1 dag oud!


16-04-2020

De vijfling is geboren op zondag 12 april

Op zondag 12 april, eerste paasdag heeft Fientje een vijfling op de wereld gezet. Vier reutjes en één teefje met drie rooie reutjes en een black en tan reutje en één black en tan teefje. De bevalling ging voorspoedig en het eerste pupje werd geboren om 20.50 uur en de laatste net voor middernacht. Het gaat goed met moeder en kinderen en de puppy’s groeien in gewicht vanaf de geboorte. Wij zijn erg blij dat deze keer alles zo goed verliep en genieten van dit prachtige nestje. Alle puppy’s hebben al een nieuw baasje!

Hou onze site in de gaten voor nieuwe updates van dit nestje.

10-04-2020

Fientje verwacht 5 puppy's!

Op donderdag 9 april 2020 werd er een röntgen foto gemaakt van Fientje om te zien hoeveel puppy’s zij krijgt. Op de foto’s waren vijf kopjes te zien en dit betekend opnieuw een mooi nestje voor ons Fien. Fientje is vandaag precies 8 weken, nog 1 week te gaan. Nu maar hopen dat de bevalling voorspoedig verloopt en alle puppy’s kerngezond zijn.We houden jullie op de hoogte. Alle puppy’s hebben al een nieuw baasje!

18-02-2020

Fientje gedekt!

Ja hoor het is weer zo ver! Ons Fientje is op donderdag 13 februari gedekt nadat er bij haar drie progesteron testen (om te bepalen wanneer de eisprong exact plaatsvind) waren afgenomen. Deze keer wilden wij, Elly en Peter, geen risico lopen over het juiste tijdstip.

Wij hebben voor Fientje Rivella Uut de Slikhoek gebruikt, een jong reutje met open karakter en in 2019, op show, Nederlands jeugdkampioen geworden(zie foto). De verwachting is dat er rond 16 april pupjes worden geboren en hopelijk verloopt de dracht naar tevredenheid en krijgt Fientje haar derde nestje. ALLE PUPS ZIJN BESPROKEN!

Wij zullen rond de 54 ste dag een röntgenfoto bij Fientje laten maken om te zien hoeveel pupjes er verwacht worden. Natuurlijk zal dit nieuws gedeeld worden op onze site!

26-11-2019

Nieuwe aanwinst, Yaroslavna (Janz)

Hier is onze nieuwe aanwinst uit Moskou, Yaroslavna. Wij gaan haar Janz noemen en zij komt hier wonen vanaf december 2019. Zij heeft Duits/Amerikaans bloed in zich en hopelijk gaat zij goed presteren op show. Janz is op 10 augustus geboren en heeft nog drie broertjes, Yaguar ook zilver getijgerd en twee black en tan broertjes. Wij hebben Janz zover weggehaald omdat we met haar in de toekomst een nieuwe lijn op hopen te zetten met vreemd bloed om dit prachtige ras sterk te houden. Natuurlijk duurt dat nog wel even want zij zal eerst moeten worden uitgebracht op show en een zorgeloze jeugd moeten hebben gehad met onze Pleuntje, Fientje en Lieve.

Jullie worden via de site op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen van Janz en natuurlijk de rest van ons Roedel. Meer foto’s van Janz staan onder de tegel Yaroslavna, bij het kopje onze teckels!

20-07-2019

Nestje begin 2020

Na een teleurstellende eerste worp van ons Lieve verwachten wij ons volgende nestje begin 2020. Dit zal een nestje worden van ons Fientje en zij wordt gekoppeld aan hoogstwaarschijnlijk een Rood reutje. Mocht er nieuws komen zal dit onder het kopje nieuws worden geplaatst!

11-06-2019

Keizer Karel

Helaas hebben wij bij de dierenarts onze Keizer Karel moeten laten inslapen. Het bleek na drie weken dat het manneke niet een eerlijke kans had en een hartafwijking bleek te hebben. Vanmorgen 7 juni bleek hij niet meer te drinken en hebben wij getracht hem bij te voeren. Zijn net terug, 03.00 uur, van de dierenarts die wij hadden opgeroepen omdat het slecht ging met Karel. Met helaas slecht nieuws.

17-05-2019

Donderdag 16 mei 2019 werd na een keizersnede onze Keizer Karel ter wereld gebracht.

Voor moeder Lieve was het allemaal heel verwarrend en begreep zij niet wat er was gebeurd en wat zij moest doen. Nadat de verdovingsstoffen uit haar lichaampje verdwenen kwam onze Lieve weer terug zoals wij haar kennen. Na 10 uren accepteerde zij Kareltje op de schoot bij de baas.

Inmiddels drink Kareltje goed, is Lieve een zeer betrokken mama en mogen Fientje en Pleuntje even niet in de buurt van de kraamkist komen. Het gaat goed met moeder en zoon. Vervelend is het om zoveel nieuwe potentiële baasjes teleur te moeten stellen, echter de natuur laat zich hierin niet sturen.

Binnenkort zullen er meer foto’s geplaatst worden.

08-04-2019

Pretecho Lieve 08-04-2019

Vanmiddag bij de dierenart in Boxmeer een pretecho laten maken bij ons Lieve. En ja hoor zij krijgt puppy's, er werden 4 vruchtjes geteld en uit ervaring weten we dat dit vaak positief uit kan vallen. Spannende tijd breekt weer aan, Lieve vandaag 28 van de 63 onderweg!

16-03-2019

Dekking Lieve 14-03-2019

Ons Lieve is van de week door Veuve-Amiot , ook wel Keesje genoemd, gedekt. Nu breekt er opnieuw een spannende tijd aan en tellen we af naar begin mei, de datum dat Lieve is uitgeteld! Hieronder de link naar teckelkennel Uut de Slikhoek met plaatjes van Keesje.

https://www.slikhoek.nl/onze-honden/reuen/kanichen-ruwhaar/veuve-amiot-uut-de-slikhoek/


Na ongeveer 28 dagen zal er van ons meisje een echo worden gemaakt en laten wij dit natuurlijk weten. De dekking is goed gegaan en nu maar afwachten.

06-01-2019

Eerste nestje van Lieve verwacht

In het voorjaar wordt er weer een nestje verwacht en wel van ons kleine Lieve. Dit zal haar eerste nestje gaan worden. Wij verwachten dat zij in februari of maart loops en ook gedekt gaat worden. Over haar vriendje zijn we het nog niet helemaal eens maar waarschijnlijk is, dat net als Lieve zelf, er een rood reutje gebruikt gaat worden.

Inmiddels is de gegadigden lijst vol en is de verwachting dat de meest waarschijnlijke kleur rood wordt van de puppy’s. Natuurlijk zal er opnieuw uitgebreid verslag gemaakt worden van de ontwikkelingen op dit gebied. Binnenkort zullen wij met Lieve voor oogonderzoek naar dierenartsenpraktijk de Wagenrenk in Wageningen gaan. Wij gaan ervan uit dat dit onderzoek geen belemmering zal zijn om met haar een nestje te krijgen. Houdt onze site in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen

25-11-2018

Pleuntje en Fientje op vakantie in Druten


24-08-2018

Pups groeien als kool

De puppy’s groeien als kool en worden met de dag actiever. Inmiddels kennen ze de tuin van voor tot achter en vinden alles interessant. De puppy’s melden zich inmiddels omstreeks 06.00 uur in de ochtend en wij zijn druk met de training die gaat zorgen dat ze, wanneer ze naar hun nieuwe baasjes gaan, bench zindelijk zijn gedurende de nacht. Nog 2,5 weken en dan gaan deze makkers het nest alweer verlaten. De tijd vliegt.

04-08-2018

Puppy's zijn alweer twee weken

Moeder en pups doen het goed en de puppy’s zijn inmiddels ruim verdubbeld in gewicht en dat alleen op moedermelk! Overigens begint moeder wel weer wat mager te worden ondanks het vele eten wat ze krijgt. Ook zijn de oogjes geopend en kijken de puppy’s de wijde wereld in. Vandaag worden voor de eerste keer de scherpe nageltjes van de puppy’s geknipt zodat ze moeder niet kunnen beschadigen en Fientje geen kloofjes krijgt. De puppy’s hebben in deze zeer warme tijd heel veel geslapen en gedronken, lijkt net of ze zich aanpassen aan de warmte. Weer een paar fotootjes toegevoegd van pups en Fientje! Tot de volgende nieuwsflits!

16-07-2018

Pups geboren op 15 juli 2018

Op zondag 15 juli 2018 heeft ons Fientje na een zware bevalling 5 gezonde pupjes op de wereld gezet.Helaas heeft een prachtig rood teefje het niet overleeft anders waren het er 6 geweest. Het zijn 3 reutjes, 2 rood van kleur, 1 wildkleur en 2 teefjes, wildkleur. Na 24 uren waren alle pupjes in gewicht toegenomen. Ze groeien als kool, vanmiddag komt de dierenarts even voor nestcontrole en controle van ons Fientje. Alle pupjes zijn besproken!

13-06-2018

Echo van Fientje 11 Juni 2018

Vandaag maandag 11 juni 2018, de 29 ste dag na de dekking, is er een echo gemaakt en ja Fientje krijgt puppy’s. De dierenarts had er vijf gezien, dus dat is veel belovend. Bij eerdere echo’s waren het er altijd minder. Wanneer alles goed gaat krijgt Fientje rondom 15 juli 2018 puppy’s. Spannend!

23-05-2018

Show Lieve 20 mei 2018

Zondag 20 mei 2018 heeft ons Lieve haar tweede showtje gelopen en kreeg een mooi rapportje met zeer goed, derde geplaatst. Lieve is nu 1 jaar en groeit nog wat verder uit en is onze knuffelbeer, nooit zo’n aanhankelijk hondje gehad. Zij mag hopelijk binnenkort voor het eerst in haar leven puppy’s begroeten van haar grote zus Fientje. Lieve doet het goed en groeit uit tot een prachtig rood teefje waar wij later mee gaan fokken.

23-05-2018

Fientje en Messi

Maandag 14 mei en woensdag 16 mei is ons Fientje gedekt door Messi. Nu even afwachten of het allemaal gelukt is, volgens mij zit het wel weer snor! Bijgevoegd foto’s van Messi en Fientje.

02-05-2018

1 mei 2018

Eindelijk is ons Fientje loops en zij zal binnenkort gedekt worden door Messi. Messi hebben wij ook gebruikt bij het laatste nestje van Pleuntje en daar zijn fijne karaktervolle teckeltjes uit voortgekomen. Het karakter van de hondjes uit het laatste nestje van Pleuntje zijn de reden om Messi ook in te zetten bij ons Fientje.

Er komt weer een spannende tijd aan en wanneer er nieuws te melden is zal dit op de site worden gezet onder het kopje nieuws.

27-09-2017

23 september 2017: eerste Teckel reünie van teckelkennel Van de Heggerank!

Op zaterdag 23 september 2017 hebben wij onze eerste puppy reünie van onze kennel gehouden op een prachtige locatie vlakbij Cuijk.
Hiervoor willen wij nogmaals Karin en Chris van Kempen hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van hun prachtige huis en tuin.
De opkomst was groot en mede daardoor erg gezellig.

Van de in totaal 39 voortgebrachte teckeltjes zijn er 30 aanwezig geweest op deze stralende zaterdag!
Er was natuurlijk uitgebreid aan de teckeltjes gedacht en voor ieder teckeltje stond er een prachtig zak met allerlei lekkers klaar om uitgedeeld te worden bij vertrek! Helaas hebben wij, de baasjes hier ten tijde van vertrek niet meer aan gedacht en werden wij hierop geattendeerd na afloop van de reünie! Voor de teckeltjes die in de buurt wonen hebben wij deze alsnog na geleverd en de rest wordt netjes verdeelt onder hongerige teckels!! Voor de extra honden snack pakketjes willen wij Richard Broekmeijer hartelijk danken, hij had mooie pakketjes samengesteld met gedroogde lekkernijen van de firma Kivo!!

Het bijgevoegde YouTube filmpje hebben wij te danken aan Jack en Desi van Herten die weer een mooie weergave van een fantastische dag hebben vastgelegd en uitgewerkt, waarvoor hartelijke dank!

Het was mooi om te zien dat alle baasjes hun eigen Heggerank Teckel het liefst vonden en dat het karakter veelal als sociaal en lief omschreven werd! Mag wel zeggen dat wij, Elly en Peter, trots zijn op wat wij tot nu toe hebben voortgebracht aan nageslacht! Wij gaan hier voorlopig met groot enthousiasme mee door en verwachten ons volgende nestje in het voorjaar van 2018. Dit zal het tweede nestje worden van Fientje en haar vriendje wordt zorgvuldig uitgezocht zodat er weer lieve sociale en trouwe Teckel puppy’s op de wereld gezet worden!

Hou onze website goed in de gaten onder het kopje nieuws voor nieuwe ontwikkelingen!

24-07-2017

24 JULI 2017: De pups hebben het nestje verlaten

Het is alweer vier weken geleden dat het laatste puppy het nest heeft verlaten. Natuurlijk is Lieve bij ons gebleven en groeit zij als kool en speelt met Dries, Fientje en moeder Pleuntje.

Fientje is eindelijk na dertien maanden opnieuw loops geworden en inmiddels weer klaar. Zij zal wanneer het allemaal een beetje normaal verloopt begin volgend jaar loops worden en dan haar tweede nestje krijgen. De verwachting is dat er weer puppy’s zijn in het voorjaar.

Lieve zit inmiddels op puppy cursus en doet het goed. Hopelijk groeit zij mooi uit en zal volgend jaar zeker hoog gaan scoren op de clubmatchshow 2018. Zij is dan dik een jaar oud en heeft dan vele trainingsuren achter de rug!

04-06-2017

04 Juni 2017

De puppy’s zijn alweer 6 weken en zijn zonet opnieuw ontwormt! Het zijn net raketjes die momenteel met het mooie weer veel door de tuin heen schieten! Het is mooi om te zien hoe de twee bewakers, Fientje en Dries, met het kleine spul omgaan. Het speelt pampert en ontlast zo moeder Pleuntje een beetje en af en toe heeft Pleuntje ook nog tijd om met haar kinderen te spelen. De laatste weken zie je wat karaktertjes ontstaan bij de puppy’s en dolt het uitgebreid met elkaar! Nog twee weken genieten en dan naar de nieuwe baasjes, behalve Lieve (rood teefje) wat we zelf houden.

Veel plezier met het kijken van een heleboel teckelfoto’s!

28-05-2017

Teckel Clubmatchdag 25 mei 2017 Wijchen

Op Hemelvaartsdag was de Teckel clubmatch dag te Wijchen waar 2 van onze hondjes uit het vorige nest mee hebben gedaan.

Guusje werd met een Uitmuntend 2 bijna reserve kampioen en Koosje haalde een mooie zeer goed!Dit werd gadegeslagen door een aantal familieleden, zoals Hector, Guusje uit 2 nestjes geleden en natuurlijk mama Fientje!

Met als gevolg een zeer trots baasje en een heel mooi rapportje.Op de foto’s het rapportje van Guusje en foto’s van Guusje, Hector, Koosje in de ring en Guusje van Pleuntje!

21-05-2017

21 Mei 2017

Puppy’s zijn nu vier weken en zijn net ontwormt. Ze groeien als kool en zijn tussen de 720 gram en 890 gram.

Op bijgevoegde foto’s zie je de meute voor het eerst in de kamer en lekker slapend in de kraamkist. De puppy’s worden vanaf 3,5 weken bijgevoerd en krijgen inmiddels drie maaltijden geserveerd. Alles glimt als een spiegel en is gezond! Ze reageren al behoorlijk en het zal niet lang duren of ze staan ons op te wachten wanneer ze de magnetron ping horen!!

De namen zijn allen bekend en alle puppy’s hebben een nieuw baasje! Binnenkort meer foto’s wanneer ze naar buiten gaan en op het gras spelen. Het wordt met Hemelvaart mooi weer dus………..feest!! Op Hemelvaartsdag zijn wij als supporters van Guusje en Koosje, uit het nestje van Fientje, op de clubmatch dag in Wijchen. Alleen maar Teckels en gezelligheid!

Misschien wel tot dan,
Groetjes en tot het volgende nieuwsbericht!!

06-05-2017

06 Mei 2017

Een aantal foto’s van Pleuntje met haar vijfling. Morgen twee weken oud en de pup met het licht roze bandje heeft inmiddels de ogen open. Alles groeit zoals het hoort en ze zijn inmiddels verdubbeld in gewicht. De puppy’s doen het goed, zijn tevreden en Pleuntje houdt het allemaal goed in de gaten. Inmiddels mogen Dries en Fientje ook bij de puppy’s komen en Fientje gedraagt zich al aardig als tweede moeder.

Vanwege een afzegging is er nog één puppy die een geschikt baasje zoekt!

We houden jullie op de hoogte en binnenkort nieuwe foto’s


25-04-2017

23 April 2017

Hiep Hiep Hoera!

Op de verjaardag van het vrouwtje zijn er met een keizersnede uiteindelijk 5 gezonde puppy’s op de wereld gezet. Het zijn 1 reutje en 4 teefjes.

Het was een zware dag en Pleuntje heeft goed haar best gedaan, echter was er een “dwarsligger” waarna er een keizersnede volgde. Uiteindelijk zijn er 3 wildkleur teefjes, 1 rood teefje en 1 wildkleur reutje geboren. De puppy’s en Pleuntje zijn de nacht goed doorgekomen en de puppy’s hebben inmiddels de moedermelk gevonden en Pleuntje heeft haar rol als moeder opgepakt en heeft inmiddels gegeten en gedronken. Het blijft iedere keer bijzonder hoe snel puppy’s weten waar ze moeten zijn en hoe Pleuntje haar moederrol pakt.

Fientje en Dries zijn erg nieuwsgierig en hebben zich prima gedragen! Kortom het ligt vredig in de werpkist en nu maar veel slapen, eten en groot worden! De eerste foto’s van puppy’s in de couveuse en thuis in de kraamkist!

Meerdere foto’s volgen spoedig.

19-04-2017

17 April 2017

De laatste loodjes zijn zwaar voor ons Pleuntje die vandaag 8 weken is. Wij verwachten dat zij iets eerder als 63 dagen zal bevallen! Hopelijk woensdag, donderdag of vrijdag. Pleuntje gaat niet meer uit met de anderen maar loopt haar eigen rondje op haar eigen tempo (heeeeel langzaam!) Nu hopen dat de bevalling voorspoedig verloopt!

09-04-2017

7 April 2017

Pleuntje is nu 6,5 weken drachtig en de buik groeit hard. De omvang van haar buik is groter als bij het vorige nestje en wij verwachten een groot nest (misschien wel weer 6!) Pleuntje is tot nu toe goed te pas en wil eigenlijk de hele dag eten!

Nu zij vandaag geplukt is heeft zij weer wat meer energie. Nog even wachten en dan komen de puppy’s, spannend!!

Jullie horen van ons,
Peter en Elly

20-03-2017

20 maart 2017

Vanmiddag naar de dierenarts geweest voor de pret echo van ons Pleun. Zij was vandaag 29 dagen en wij merkten al dat het waarschijnlijk wel weer goed zat!

Pleun was bij het wegen al iets aangekomen, 3 ons, en wil de hele dag door eten. Er zijn op de echobeelden meerdere vruchtjes te zien en hopelijk verrast Pleun ons opnieuw met een mooi nest gezonde puppy’s. Een spannende tijd breekt nu aan en hopelijk verloopt alles naar wens.

De potentiele nieuwe baasjes zijn reeds telefonisch ingelicht en nu maar aftellen. Nog een kleine 5 weken en rond 23 april verwachten wij de pups. Een foto van Pleuntje net gekamd, 4 weken drachtig en zij gaat voor de bevalling nog naar de kapper! Veel plezier met het bekijken van het filmpje!

Peter en Elly,
Pootjes van Pleun, Dries en Fientje!

20-02-2017

Spannende tijden voor Pleuntje

Ons Pleuntje is vandaag 20-02-2017 thuis door adonis, Messi gedekt en zal aanstaande woensdag haar tweede dekking krijgen! Messi is het tweede vriendje van Pleuntje nadat Sjors vd Molenbeemd haar eerste 4 dekkingen verzorgd heeft. Voor Messi werd gekozen nadat ik, Peter, hem op show tegen kwam en meteen verliefd werd op dit manneke. Hij komt uit Spanje en is geboren als Kaninchen en inmiddels overgeschreven naar dwerg.

De perfecte match voor ons Pleuntje.

Wij zouden graag zelf een teefje (liefst rood) uit deze laatste combinatie van ons Pleuntje willen houden om zelf mee verder te gaan. Hopelijk loopt de zwangerschap voorspoedig en zullen we binnenkort meer nieuws kunnen brengen.

Overigens zijn er reeds vele aanvragen voor een pup uit dit nestje en zal Messi wanneer alles goed gaat ook in de toekomst het vriendje gaan worden van de dochter van Pleuntje, Fientje. Dit zal echter nog even duren aangezien Fientje een lange cyclus heeft en na heer eerste nestje eerst een loopsheid overslaat. Verwachting is begin 2018 dat ons Fientje opnieuw puppy’s krijgt.

Blijf de website in de gaten houden en jullie zullen tijdig worden geïnformeerd! Nu afwachten wat het resultaat wordt van de dekking tussen Pleuntje en Messi.

Wanneer beschikbaar zullen er meerdere foto’s geplaatst gaan worden. Het wordt weer een spannende tijd!!

Veel plezier met het volgen van onze website!

24-10-2016

Nest verlaten!

Het eerste nestje van ons Fientje is weer uitgevlogen en allen doen het buitengewoon goed. Zoals wij hadden verwacht zijn het opnieuw karakter hondjes geworden en erg lief en toegankelijk. Fientje heeft tot het laatst gevoed en is inmiddels weer wat aangekomen en speelt weer volop met onze Dries!

Wij verwachten in het voorjaar het volgende nestje. Dit wordt tevens het laatste nestje van ons Pleuntje. Bijzonder in deze is dat zij een nieuw vriendje gevonden heeft in Messi, een rood reutje afkomstig uit Spanje. Nadere informatie hierover volgt zodra Pleuntje loops wordt! Wanneer er interesse is kan er contact opgenomen worden om op de wachtlijst te worden geplaatst.

26-09-2016

7 weken oud

Puppy’s zijn al weer 7 weken en gaan over twee weken al weer naar hun nieuwe baasjes. Ze doen het goed en sprinten als kleine raketjes door de tuin en in de kamer. Vanwege het fantastische weer zijn dit echte buitenhondjes aan het worden. De baasjes verheugen zich op de komst van hun puppy! Nog even geduld en het is zo ver!

Tot het volgende journaal!

01-09-2016

Puppy's 3,5 week oud

Alle namen zijn inmiddels bekend:

Hokus Pokus Koosje
Heer Nelson
Heppi Hektor
Hidde Guus
Huggy Hugo

Puppy’s worden vanaf 3 weken en 2 dagen bijgevoerd en moeder Fientje vindt het wel best! Geeft nog wel melk maar is er maar weinig bij. Wat verwacht je ook met een tienermoeder, maar het blijft een schatje! Volgende update bij 7 weken vanwege vakantie webbeheerder.

22-08-2016

De pups groeien als kool

De puppy’s van Fientje groeien als kool en gaan mooi gelijk op! De oogjes en oortjes gaan open en ze zijn allen verdubbeld in gewicht! Alle puppy’s zijn gereserveerd en de nieuwe baasjes zijn wezen kijken. Mama Fientje is een supermama en het gaat goed tussen mama, Pleuntje en Dries (en onze loge Epke!) Over twee weken volgt de volgende update!

08-08-2016

Pups geboren

Ons Fientje heeft ons verrast met een vijfling, 4 reutjes en 1 teefje. Het zijn allemaal wildkleurige puppy’s, waarbij twee wat donkerder! Ze zijn geboren op zondag 07 augustus 2016, zondagskindjes!

De bevalling liep voorspoedig en snel! De eerste werd om 16.05 uur geboren en de laatste om 21.15 uur. De laatste was het meisje en zij woog het zwaarst, 229 gram. Alle puppy’s doen het goed en vanmiddag komt de dierenarts het nestje controleren. Wij, Elly en Peter zijn apetrots op ons Fientje, wat een super moedertje!

30-07-2016

Update Fientje 7.5 week

Fientje 7,5 weken drachtig en al een mooi buikje. Ons meisje heeft het er moeilijk mee en slaapt veel. Gaat nog wel steeds graag mee wandelen maar de afstand hebben wij wat korter gemaakt.

Nog 1,5 week en de puppy's worden geboren, spannend!! Zodra de puppy's er zijn volgen er meer foto's.

Nog even afwachten!

12-07-2016

Update Fientje dinsdag 12 juli 2016

Vrijdag 8 juli 2016 hebben we de echo van Fientje gehad (31 dagen) en ja er zitten puppy’s in. De dierenarts had er drie of vier geteld en Fientje haar gedrag veranderd met de dag. Fientje krijgt al een mooi buikje en krijgt inmiddels haar maaltijden over meerdere porties per dag verdeelt. Zij is nu over de helft en zware tijden breken voor ons meisje aan. Houdt deze site goed in de gaten en zodra ons Fientje puppy’s krijgt staat dit spoedig hier vermeld!


16-06-2016

Spannende tijden voor Fientje

Het was voor ons een verrassing dat ons Fientje op de dag dat zij 18 maanden oud werd, gedekt kon worden door Igor (02-03-2013).

Igor is een kaninchen teckel en is jeugdkampioen geweest in december 2013. Twee foto’s zijn van Igor, tweede foto Igor als pup! Gekozen voor een kaninchen omdat dit, wanneer alles goed verloopt, het eerste nestje wordt voor ons Fientje en zij niet zo groot is.

Er breken weer spannende tijden aan en half augustus zullen we weer gezelschap krijgen van puppy’s als de natuur meewerkt. Natuurlijk wordt er rond de 28 dagen een echo gemaakt en weten we dan wat meer. Tot die tijd duimen en hopen dat het allemaal goed verloopt!

17-04-2016

Pups naar de nieuwe baasjes

Het G nestje bestaande uit twee reutjes en twee teefjes zijn allemaal naar hun nieuwe baasjes gegaan. Alle vier de puppy’s zijn grotendeels zindelijk en hebben het allemaal de eerste week goed gedaan en zijn inmiddels de wereld aan het ontdekken. Inmiddels extra foto’s van deze vierling geplaatst onder het kopje G nestje!

Volgende nestje zal waarschijnlijk het eerste nestje van Fientje gaan worden, wanneer is nog even de vraag want onze mooie meid moet eerst voor de tweede keer loops worden.

5 mei 2016 gaat zij weer mee doen met de clubmatch in Wijchen, kijken of we daar een goed resultaat kunnen lopen.

We houden jullie op de hoogte!

03-03-2016

Pups 4,5 week oud

Puppy’s zijn nu 4,5 weken en zijn vandaag voor het eerst buiten de werpkist in de kamer gezet. Zijn erg vrij en worden bezig gehouden door Fientje, Dries en natuurlijk moeder Pleun! Fientje springt regelmatig in de werpkist en vindt het reuze interessant en speelt graag met het kleine grut. Met 3,5 weken zijn we gaan bijvoeren en is het wat drukker geworden. Met 4 weken zijn ze voor het eerst ontwormt. Het nest ontwikkeld zich uitstekend en groeit als kool! Binnenkort meer nieuws en foto’s!

15-02-2016

Puppy's Pleuntje alweer twee weken

De oogjes zijn inmiddels open en het groeit als kool. De dames lopen qua gewicht voorop en de mannen zijn dit jaar het lichtst. De namen zijn Gouverneur Klaas, Generaal Morris, Gravin Saartje en Gewoon Guusje! De baasjes zijn allen wezen kijken en natuurlijk benieuwd naar de verdere ontwikkeling. Regelmatig worden de baasjes ingelicht of komen ze kijken. Het is weer een mooie tijd en het gaat voorspoedig. Onze Fien en Dries hebben inmiddels ook kennis mogen maken met de puppy’s en snel zal dit steeds meer worden.

We houden jullie op de hoogte van de stand van zaken. Zoals eerder aangegeven zijn de puppy’s gereserveerd!

01-02-2016

Hoera, pups geboren!

Op 1 februari 2016 is het vierde nestje van ons Pleuntje geboren. Alle pups zijn gezond en mooi verdeeld: 2 reutjes en 2 teefjes. De twee teefjes zijn black en tan, één reutje is wildkleur en de andere is black en tan. Alle pups zijn inmiddels gereserveerd. Hieronder een aantal foto's van het kersverse nestje. Binnenkort volgen er meer foto's.

07-01-2016

Pleuntje weer drachtig!

Ons pleuntje heeft op 31 december 2015 een echo gehad en ja er worden weer puppy's geboren. Zij is nu 5 weken drachtig en de puppy's worden in de week voor de carnaval geboren. Op de echo beelden werden vier vruchtjes geteld net als de vorige keer toen Pleuntje ons met 6 puppy's verraste!

Spannende tijd en hopelijk loopt het net zo voorspoedig als de laatste keren. We houden jullie op de hoogte.

Met vriendelijke teckelgroetjes,
Peter en Elly Ruijgh

18-10-2015

Clubmatch 18 oktober 2015 Beusichem

Fientje van de Heggerank en haar broer, Bruur van de Heggerank hebben vandaag hun eerste officiële rapportje mogen ontvangen. Het was een lange zit voordat zij aan de beurt waren Maar het resultaat mag er zijn. Bruur werd 1 Uitmuntend en onze Fientje kreeg een Zeer Goed. Fientje was vrijdag naar de kapper geweest en hierdoor werd het geen Uitmuntend. Op naar 20 december, de hondenshow in Cuijk. Dan zal ons Fientje zeker weer van de partij zijn met wat langere haren!!

Hieronder een foto van een trots baasje met Bruur en het rapportje van Fientje!

10-10-2015

Vorderingen Fientje van de Heggerank

Fientje ontwikkeld zich goed, heeft haar puppycursus glansrijk afgerond en is cum laude voor de vervolgcursus geslaagd. Op 18 oktober gaat zij opnieuw naar een clubmatch in Beusichem voor haar eerste officiële rapportje.
Daarnaast zijn wij in afwachting van het loops worden van onze Pleuntje, moeder van Fien. Zij zal opnieuw als vriend Sjors van de Molenbeemd mogen ontvangen! Spannend dus de komende weken!

22-05-2015

Donderdag 14 mei 2015 clubmatch Teckelvereniging te Wijchen

Wat een leuke dag was het weer in Wijchen een reünie van het laatste nestje van ons Pleuntje waarbij al haar puppy’s van het nestje december 2014 aanwezig waren.Vier van deze zesling hebben meegedaan met de show en kregen allen veel belovend als pup mee.Dit betekend voor de toekomst veel goeds en op zondag 20 december 2015 (hondenshow te Cuijk) zullen we zien of de veelbelovend zal resulteren in een mooi rapport. Ons Fientje en Dries gaan daar naar toe en ook Fince is van de partij!

Ook was daar Epke uit het tweede nestje van Pleuntje die haar eerste show liep en dit goed deed met een mooi resultaat! Onze Dries moet nog wat verder uitgroeien maar het rapportje was hoopgevend voor de toekomst.

Prachtig was het om te zien dat alle puppy’s van Pleuntje bij hun baasjes als de liefste Teckel van allemaal gezien worden. Daar gaat het ons om, een lief karakter, een goed en mooi uiterlijk en gezonde botten!

Het was weer de moeite waard en wat heeft Jacques er een prachtig filmpje van gemaakt! Als eerste wordt de voorzitter van de Teckelclub geïnterviewd door Desi en later ook nog de keurmeester.

Jacques en Desi hartelijk dank voor deze prachtige reportage!

26-03-2015

Website online

Sinds vandaag staat de website van teckelkennel v.d. Heggerank online. Hier is alle informatie te vinden over onze teckelkennel. Er zijn foto's van onze teckels en onze nestjes te vinden. In het voorjaar van 2016 verwachten wij ons volgende nestje.